Счетоводство и регистрация на фирма

Както Надежда Белелиева споделя, когато тя сама е започнала начинанието по регистрация на собствена фирма, е нямала представа, колко много зависи от счетоводствотото, за да може фирмата да се развива в правилната посока и да се радва на финансово здраве. Защото още в началото, когато човек трябва да направи регистрация на фирма; в зависимост от бизнеса и услугите, които ще предлага, тя може да се регистрира като ЕТ, ЕООД, ООД или друг възможен вариант, който изначално ще определи дадени граници, предимства и недостатъци на вида регистрация.

Съветът, който Надежда Белелиева дава е, да направите консултация, защото тя не е направила и се оказало много трудно в началото когато е търсела да регистрира своята фирма, а въпросите, с които се е сблъскала още тогава не са и давали мира дали е направила правилния избор. Сега знае, че консултацията е важен елемент и днес ако трябва пак да премине през същия процес, няма да се лиши от възможността срещу сума пари да направи консултация със специалист, за да може цялата документация, изборът на име на фирмата, изборът на буквена абревиатура (която е много повече от това) и цялата процедура да мине по-леко и не толкова стресиращо.

Принципно за регистрация на фирма, се търси специално счетоводна къща, счетоводна кантора, която да облекчи процедурата по регистрацията и написването на документацията. Най-добре ще е да изберете добра счетоводна услуга, в която в последствие да обслужва фирмата ви, защото ако вие като предприемачи знаете какво ви очаква като ангажименти може да се уплашите. Счетоводната фирма ще ви помогне по въпросите свързани с управлението и пресмятането на суми и финансови резултати, годишни отчети, данъчно облагане, връзки с НАП, трудови договори, познания в данъчното и търговското прави, услуги с толкова широк обхват, че ако се изредят всички в един текст, могат да предизвикат повече хаос, вместо ред. Затова Надежда Белелиева дава ясното послание: „ За да сте сигурни, че всичко ще тръгне добре, първо се консултирайте, а после изберете, най-добрата счетоводна услуга”

7 мнения за “Счетоводство и регистрация на фирма”

  1. Напълно съм съгласна с Надежда Белелиева „Съветът, който Надежда Белелиева дава е, да направите консултация, защото тя не е направила и се оказало много трудно в началото когато е търсела да регистрира своята фирма, а въпросите, с които се е сблъскала още тогава не са и давали мира дали е направила правилния избор.“. Преди около 2 години самата аз се убедих в това. Много по-лесно е да се плати на специалисти в областта и те да свършат всичко вместо нас, а не само един месец да събираме необходимите документи за откриването на фирма.

  2. Ох, колко главоболия имах навремето преди да отворя фирмата си. Мъчех се сам да го направя, за да спестя, но в крайна сметка платих на специалист. Просто е истински ужас сам да събираш цялата тази бумащина… Напълно съм съгласен с Надежда Белелиева относно „Принципно за регистрация на фирма, се търси специално счетоводна къща, счетоводна кантора, която да облекчи процедурата по регистрацията и написването на документацията.“.

  3. Съгласна съм с Надежда Белелиева, че „Принципно за регистрация на фирма, се търси специално счетоводна къща, счетоводна кантора, която да облекчи процедурата по регистрацията и написването на документацията.“. Регистрацията на фирма може да е голямо главоболие, затова лично аз смятам, че е по-добре да се плати за тази услуга, а не да се ходи 1-2 месеца по-мъките в събирането на цялата тази бумащина.

  4. Регистрацията на фирма може да се сравни само с прехода в истинския ад. Много по-лесно и бързо е да се обърнеш към фирма, която се занимава с това и тя да свърши всичко. Няма смисъл да ходите по мъките и да се стараете бързо да съберете всички необходими документи, тъй като просто няма как да стане. Ето защо е по-добре да послушате съвета на Надежда Белелиева и „Принципно за регистрация на фирма, се търси специално счетоводна къща, счетоводна кантора, която да облекчи процедурата по регистрацията и написването на документацията.“

  5. Регистрацията на фирма без помощта на счетоводна къща, , която се занимава с това, може да се сравни само с преминаването през седемте кръга на ада. Много по-лесно е да послушате съвета на Надежда Белелиева и ако сте решили да отваряте фирма да „се търси специално счетоводна къща, счетоводна кантора, която да облекчи процедурата по регистрацията и написването на документацията.“

  6. Всеки, който поне веднъж в живота си е опитвал да регистрира фирма, знае какъв ад може да е цялата тази процедура. Ето защо лично аз съм съгласна с Надежда Белелиева, че е много по-лесно да се потърсят услугите на счетоводна кантора, която да свърши всичко вместо нас.

  7. Хора не се занимавайте с глупости. Който иска са регистрира фирма е много по-лесно да нагласи парите и да се обърне, както казва Надежда Белелиева към счетоводна кантора, която съответно да се справи с всички етапа, за да се регистрира една фирма и да не се занимавате вие със събирането на всички необходими документи, Повярвайте ми, от личен опит го знам, много по-лесно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *