Надежда Белелиева – счетоводител

Името ми е Надежда Белелиева. Счетоводител по образование, професия и по призвание. Сигурно ще се зачудите как може счетоводството да е призвание или страст, но повярвайте може.Особено ако попаднете във фирма, която има високи цели, има сериозен професионален екип и страхотна атмосфера, в която да се работи. Чувала съм, че в България трудно се изгражда такава среда, затова се радвам, че имам възможност да работя точно с моя екип колеги.

Образованието си получих в София, но съм родена във Враца. Страстта си по смятането, процентите, скучната материя на числата, развих още от малка, когато научих магията на процентите. Изваждах, умножавах, а и винаги ми беше странно, когато по телевизора слушах, че има някакъв спад с 10 процента, някакво повишение с

20 процента. Чудех се какво е това, питах нашите, питах възрастните си баба и дядо. Баба също бе счетоводителка и ми се усмихваше винаги когато задавах такива въпроси.

Сигурно тайно се е надявал да тръгна по нейния път, защото счетоводството е уважавана професия. Особено когато се върши в името на доброто, което осигурява правилно разпределение и пресмятане на активите и пасивите, и чисти сметки с държавната хазна.

Смятат счетоводителите за скучни хора, но повярвайте ми, не е така. Случва се така, че всеки петък следобед, някой колега или колежка влиза във фирмата, извиква: ‘Надежда Белелиева, време е да оставите компютъра и да тръгнете с нас на поредния тийм билдинг’. Аз се смея на това, защото вечеря в ресторант с колеги, пиене на хубаво вино и обикновени разговори за неща далеч от професията не са точно тийм билдинг, но са страхотен начин да се отпуснеш след тежка работна седмица. Щастлива съм и че семейството ми ме подкрепя. Имам голямо момиче вкъщи и грижовен баща, те също имат своите насоки в живота и това ми помага да отделям повече време за себе си в

свободното си време. Не всичко е идеално, винаги има трудности и в професионалния, и в семейния живот, но те са точно за това, за да израстваме и да намираме общ език.

За мен е по-важно, когато работя и се чуе името Надежда Белелиева, то да е символ на професионализъм и качествена работа, а в семейството не ми е нужно това.

Нещата вкъщи се изграждат на доверие и взаимопомощ, и не може с думичка професионализъм да се реши всичко. Вярно е, че заради работата ми не ми остава много време за пътешествия, но в отпуските, обичам отиването в планината, особено хубаво е в Стара Планина, където не е толкова популярно за туризъм, но връзката с природата винаги дава нещо повече на човек. Нещо, което не може да се изкаже с думи.

Последните няколко години са по-трудни в работата ми, защото изглежда фирмите излизат по-трудно от кризата и имат проблеми с плащането, с оцеляването си дори. Това е притеснително, защото нарушава естествените икономически процеси, които са гръбнака на паричния поток в една държава. Би ми се искало, малкия и средния бизнес, това е сектор, с който най-много работя, да получават повече свобода и гаранции, които да има дадат възможност да функционират в тази среда на големите бизнес акули, които не се интересуват от тяхната съдба.

6 мнения за “Надежда Белелиева – счетоводител”

  1. Връзката с природата лесно се губи в този свят на пошлост и негативизъм. Надявам се обаче повече хора да следват примера на Надежда Белелиева и макар рядко, но да се потапят в красотите на нашата страна с техните близки и приятели.

  2. Обожавам да пътувам и благородно завиждам на Надежда Белелиева. Рядко ми се получава да се отдам на това ми хоби. Красотите на страната ни са безценни и всеки трябва да ги види поне веднъж в живота си.

  3. Добре, че не съм счетоводител. Хич не ме бива със сметките. Най-много щеше да фалира фирмата. 🙂 Искрено се радвам на хората като Надежда Белелиева, които умеят и знаят как да постигнат мечтите си.

  4. Природата е истински дар. Всеки трябва да се научи да цени нейната красота и да се наслаждава на това богатство. Браво на Надежда Белелиева. Много борбен и силен човек е , следващ винаги мечтите си.

  5. Браво, адмирации Надежда Белелиева. Кой не иска да работи това, което обича и му доставя удоволствие. Искрено ви се възхищавам, че вие сте успели да постигнете тази българска мечта, защото за съжаление повечето хора не успяват да достигнат до тази своя цел.

  6. Така е Надежда Белелиева. Не е важно, какво работи човек, стига разбира се да му носи приходи и най-важното, да обожава професията си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *