За вашето спкойствие – смяна на щрангове

Един от задължителните ремонти е смяната на щрангове, ако все още не сте я напраили. При наличие на жилище в стара кооперация вече сте убедени защо трябва старите тръби да бъдат сменени незабавно. Проблемите с всеки изминат ден се увеличават – недостиг на вода, запушени канали, а опасността от наводнение е почти неизбежна.

Причина за всичко това са корозиралите метални тръби, изграждащи тръбопроводите. В старите кооперзции тръбите са метални, защото за онова време е имало само такива и са били най-подходящи. Действително те са изпълнявали много добре своите функции, но ние много закъснявме със смяната им. Трябва все пак да сме наясно, че нищо не е вечно и трябва да се заменя с нещо ново и съвременно.

Така при смяна на щранговете сега се ползват различни видове тръби според избора на потребителя и неговите финансови възможности. Най-широко приложение намират тръбите от полипропилен. Тяхната цена е изгодна за основна част от населението, а и качествата им са задоволителни. Полипропиленовите тръби не корозират и са гладки, а това е добра възможност водата да се движе нормално. Имат и малък недостатък, но той се отстранява от професионалистите. Поради факта, че са много леки движенията на водата се чуват повече, но качествената шумоизолация отстранява този недостатък.

За да си осигурите спокойствието и комфорта в апартамента е добре да започнете смяната на щрангове. Разбира се, за да се постигне добър реултат е препоръчително цялостна смяна на хоризонтални и вертикални тръби по цялото трасе в кооперацията. За тази цел решение трябва да се вземе от общото събрание на собствениците, защото щранговете са обща собственост.

Фирма за ВиК услуги може да ви направи тази смяна на щранговете. Разгледайте различните сайтове в интернт и ще откриете точно вашата фирма-изпълнител. Обърнете внимание на това какво е включено в предложената цена. Трябва да знаете, че ако направите смяната на тръбите за целия вход ще платите по-малка сума, защото винаги се предлага отстъпка при повече рабта. Фирмата, която ще направи смяната на щранговете, ще ви даде гаранция за работата си. Вие ще останете доволни, защото сте си оигурили спокойствието.