Навременното използване на синбиотик

Факторите, нарушаващи нормалната микрофлора на червата са много. Често срещано заболяване на червата е дисбактериозата. Микрофлората може да бъде влошена поради неправилно хранене, инфекция, простудни заболявания, прием на голямо количество медикаменти, както и при прием на антибиотик. Своевременното лечение може да спре усложнения.

В такива случаи за справяне по-лесно и по-бързо допринася приема на синбиотик. Това е препарат, който комбинира пробиотик с пребиотик. Навременното използване на синбиотика допринася за вснасяне на полезни бактерии в червата, които подтискат развитието на патогенните микроорганизми и същевременно се създават подходящи условия за развитие и размножаване на полезните бактерии. Освен това се променя рН на средата в полза на полезната микрофлора.

При употреба на антибиотици едновременно с патогенните бактерии се унищожават и полезните. Това налага още с началния прием на антибиотика да се вземе и синбиотик, за да се ускори оздравителния процес.

Не трябва да се забравя, че пробиотиците, както и пребиотика не са лекарства, а хранителни добавки. За това те не могат да се справят с болестта, а само спомагат за бързо възстановяване на организма. Освен това правилно избрания пробиотик съдейства за изграждане на силен имунитет, които да ни осигури добро здраве.

Био препаратите със съдържание на живи бактерии не причиняват странични вредни влияния и могат да се ползват за всяка възраст. За децата са разработени специални препарати в удобна за прием форма. За бременните жени се предписват за решаване на възникнали проблеми в стомашно-чревния тракт.

Синбиотикът е препарат с много добре балансирана комбинация на различни щамове бактерии. Към всеки препарат има листовка с точния му състав, срок на годност, предназначение, препоръчителна доза и време за прием. Въпреки тази изчерпателна информация е добре да се ползва био препарат, назначен от лекуващия лекар.

Само лекарят знае подходящия био препарат за съответното заболяване. Много е важно да се ползва точната комбинация на щамове на бактериите, за да се осигури подтискане на патогенните и създаване на условия за растеж и развитие на полезните микроорганизми.

В интернет има информация за синбиотик, за различните био препарати, която може да ви ориентира към нови предложения с по-добър ефект за изграждане на нормален био баланс, гарантиращ доброто ви здраве.