Как да почистим охранителните ролетки

Охранителните ролетки са с цел да предпазите гаража, магазина или друго ценно за вас място от крадци или бунтари. Поради факта, че от години това е най-ефективният начин да се предпазите от подобни неприятности, много хоро са си закупили въпросните конструкции. Но естествено при тях възниква въпросът как да ги почистим. Тук ще ви дадем отговор и съвети, свързани с този проблем.

Нещата, които може да са ви от полза при почистването, са лек перилен препарат, гъба или мека кърпа, стара четка за зъби, вакуум с четка, топла вода и приятел за помощ, ако желаете. Най-добре ще е да откачите металните решетки и да ги сложите внимателно на пода. Ако това действие не е възможно, ще се наложи да ги измиете докато са закачени, което е просто малко по-трудно.

Ако охранителните ролетки са особено мръсни, първо трябва да започнете с цялостно почистване, с цел отстраняване на повърхностното замърсяване. Приставката на четката върху вакуума може да използвате, за да отстраните прах, мъртви буболечки и т.н. по тях. След това напълнете един леген с топла вода до половината и добавете перилен препарат, и разбъркайте, докато започне да се образува пяна.

Добре е, ако изделията ви са бели, да добавите и малко белина. Когато сте готови с течността, с която ще измиете охранителните ролетки, вземете мека кърпа или гъба и внимателно от единия до другия им край минете с нея, като предварително я потопите във водата с препарат. Ако сте взели партньор със себе си за помощ, той или тя може да ги придържа, за да ги изплакнете по-лесно от сапуна.

Ако искате да предотвратите оставането на петна от вода по време на изсъхването, ви препоръчваме да насочите вентилатор към металните решетки. Ако сте ги откачали, сега внимателно, със задължителната помощ на страничен човек, ги поставете отново на първоначалното им място. Редовното и често почистване на охранителните ролетки ще ви помогне да избегнете по-големите замърсявания и така работата ви ще е по-лесна.

Най-често през пролетното почистване се сещаме да почистим и вещите ни извън дома. Хубаво е да имате охранителни ролетки, но е още по-хубаво, ако те са и с издържан външен вид, за това не го забравяйте.