Как да направите селска къща по-удобна

Селска къща е специално място, което винаги искате да напълните с комфорт и топлина. Но само едно желание не е достатъчно. За да създадете комфортна атмосфера ще ви помогне познаването на прости дизайнерски техники и похвати. В тази статия ще ви запознаем с най-доброто от тях.

Да се ​​отървем от високите тавани

Високите тавани са много елегантни, скъпи и аристократични. Само това не са свързани с уют и комфорт. Нужно ще ви е и съдействие за изхвърляне на стари мебели в София – цени на отпадъци.

Това изобщо не означава, че е необходимо да се премахне припокриването и да се спусне структурата. Може да се справите с по-прости и по-малко консумиращи енергия начини:

Боядисайте тавана в тъмен цвят (в този случай е необходим ярък акцент под формата на полилей);

Инсталирайте допълнителни напречни греди или летви, които ще разделят тъканта на тавана на няколко части и по този начин ще създадат визуален ефект на по-ниско местоположение;

Закачете завесите малко над отвора на прозореца.

Остъкляване на терасата – от особено значение в селска къща е терасата. Приложението може да бъде чудесно място за семейни събирания и развлечения. За тези цели ще е необходимо да се създадат оптимални условия за комфортно забавление при всяко време. Решаването на този проблем ще позволи висококачествено остъкляване на терасата на къщата.

Препоръчваме ви да следите за различните видовете конструкции, използвани за остъкляване на терасата на къщата. Добре е да следвате и професионалната информация за всеки конкретен тип остъкляване под формата на таблици и изображения с обяснения, както и текущи цени. Благодарение на достъпната форма на материали, няма да е трудно да се разберат видовете прозорци и техните характеристики.

Когато остъклявате терасата, не изпускайте от поглед важните малки неща, необходими за завършване образа на стаята: удобни и функционални мебели, елементи на декора (възглавници, килими с купчина), удобно оборудвано място за хранене.

Предпочитания към светли нюанси

Интериорните дизайнери отбелязват: светлите и дискретни цветове. Те създават усещане за комфорт в по-голяма степен от тъмното. Ето защо, въз основа на професионално мнение, опитайте се да използвате пастелни цветове в дизайна на селска къща. За по-празнично настроение използвайте ярки акценти под формата на лампи с прозрачни абажури с необичайни форми, стенописи с цветни пейзажи и други декоративни елементи.

Повече за начините по изозване на старите неща, научете на ТОВАРНИ-ПРЕВОЗИ.