Полезни домакински съвети за всеки ден

Ако търсите съвети за домакинството за всеки ден, чистачи.com са на среща, за да дадат най-полезните съвети. Те ще помогнат да спестите ценно време по време на домакинството. Решихме да продължим този подбор и да представим на вашето внимание още някои полезни съвети.

Полезни съвети за домакинство:

♦ Може да почистите килима или настилката със смес от минерална вода и обикновена сода за хляб. За това е необходимо да се смесва сода за хляб със силно газирана вода в пропорции, които осигуряват пастообразното състояние на приготвената смес. Получената смес трябва да се нанесе, върху почистената повърхност на килима, да се разтрие, да се даде време за пълното й изсъхване и вакуумиране на килима.

♦ За висококачествено измиване на прозорци и огледала се приготвя разтвор, състоящ се от една чаша преварена вода и две супени лъжици оцет. С помощта на пистолет за пръскане разтворът трябва да се нанесе, върху стъкло на прозорец или огледало и, без да чакате да изсъхне, избършете с памучна кърпа. За по-стабилен ефект на „прозрачност“ може да избършете чашата с памучен плат, навлажнен с фармацевтичен алкохол в последната стъпка.

♦ Запушените тръби за източване могат лесно да се почистват с помощта на оцет и сода за хляб. За да направите това, изсипете половин чаша сода за хляб в канализацията на мивката, добавете половин чаша оцет и затворете изпарението с корк, оставете за двадесет минути. Изплакнете тръбите, почистени от запушване с вряла вода.

♦ Отървете се от появата на мухъл в банята, използвайки сода и оцет. Засегнатата област се третира първо с наситен соден разтвор, след това с оцет. След като влязат в реакцията, те ще дадат изобилно разпенване, повишавайки слоя мухъл. С помощта на твърда гъба засегнатата зона се почиства от гъбичките. За да се избегне повторното появяване е необходимо да се осигури банята с подходяща вентилация.

♦ Лесно е да премахнете „котешката“ миризма в къщата с помощта на калиев перманганат. За целта измийте местата, избрани от котката за „тоалетната“, с воден разтвор на калиев перманганат. Този метод не е съвсем подходящ за почистване на мека мебел и килими, тъй като дори слабо концентриран разтвор на калиев перманганат може да остави следи.

♦ Водородният пероксид може да служи като дезинфектант и напълно да унищожи миризмата на котката, но това решение не е подходящо за обработка на мека мебел, килими и текстил.

♦ За да удължите живота на новата метла, трябва да бъде потопена в горещ концентриран физиологичен разтвор и да се остави за двадесет минути, след това изплаквате с чиста вода и подсушавате.

 

♦ Колко често се освобождаваме от всичко ненужно и отпадъци в кухнята. Често обаче се оказва, че остатъците от продуктите могат да донесат полза в домакинството. За да научите някои съвети за използването на остатъчни неща, прочетете и за другите ни предлагани услуги. Извозваме с наши чували за изхвърляне на боклуци.

♦ За да почистите тигана от изгоряла мазнина, напълнете дъното на тавата със сода за хляб и я навлажнете с разтвор на водороден прекис. Получената смес ще помогне за лесното почистване на изгорелите мазнини.

Всяка жена иска да прекара възможно най-малко време в домакинстване.

Все още ли мислите, че е трудно да сте добра домакиня? Глупости! Една жена може да бъде фея в къщата. Тя просто трябва да знае няколко вълшебни трика. Днес ще споделим тайните си с вас.